Ireland from South to West


Ik neem je mee voor een rondreis door zuid en west Ierland. De reis is een mix van natuur, oude en hedendaagse cultuur en ontspannen onder het genot van de voortreffelijke Ierse gastronomie. Deze start en eindigt in Dublin. Daardoor kun je de reis makkelijk uitbreiden met een aantal dagen in de hoofdstad.

Het programma van deze reis ziet er als volgt uit: (onder voorbehoud)

 

Dag 1:

butlersAankomst op Dublin airport en individueel vervoer naar Dublin city, alwaar we gezamelijk dineren en overnachten in een typisch Georgian Townhouse. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je die dag nog deelnemen aan een stadswandeling, zelf shoppen of één van de gratis musea bezoeken.

 

Bedroom-blwln

 

Dag 2:

Vertrek vanuit Dublin met een mini bus voor de reis naar het noorden van county Cork. Onderweg bezoeken we the Rock of Cashel. ’s Avonds zijn we te gast in een statig ‘farmhouse’ waar men diverse Ierse specialiteiten zelf houdt en voor ons klaarmaakt. Voor de liefhebbers van wijn, is er gelegenheid voor een wijnproeverij.

coffee at A

Dag 3:

We reizen door het ultra groene landschap naar het schilderachtige Kenmare aan de kust van county Kerry. Daar overnachten we in een 4* boutique hotel. Onderweg zullen we diverse mooie plekken aandoen en 2 bergpassen overgaan.

 

Dag 4:

We gaan naar het uiterste puntje van de Ring of Kerry waar we de boot nemen naar Skellig Michael. Dit is een rotseiland waar eeuwen geleden monniken leefden. De overblijfselen van hun aanwezigheid daar zijn zeer de moeite waard en de vergezichten zijn adembenemend. We overnachten bij de schipper.

r of kry

Dag 5:

Vandaag rijden we via het noordelijke stuk van de Ring of Kerry naar de majestueuze rotskust van county Clare. Onderweg bezoeken we o.a. de Cliffs of Moher . We zullen overnachten in een B&B in een klein kustplaatsje waar de Ierse traditionele muziek nog veel beoefend wordt.  Dit wordt een avond met ‘good pub food’ and  ‘good craic’ .

Dag 6:

Vandaag gaan we via de Burren naar Galway City. Een bruisende studenten stad, die hele knusse uitstraling heeft. galway 7Onderweg zullen we lunchen in een oude cottage waar hyper verse oester en ander ‘seafood’ geserveerd wordt. We doen een stadswandeling met een lokale gids en er is tijd om in de vele leuke winkels te shoppen of een museum te bezoeken. Deze avond kun je zelf een vrije keuze maken uit een van de tientallen leuke restaurants in de stad. We overnachten in een hotel in het centrum.brn clr

Dag 7:

We rijden vandaag door Connemara en er is tijd voor een mooie wandeling in de bergen of om te vissen op een van de prachtige  meren van dit gebied. We overnachten in een country house met een fenomenaal uitzicht!

Dag 8:

Op onze laatste dag rijden we terug naar Dublin. Onderweg gaan een mooie bewerkte steen uit de oudheid bekijken en bezoeken we een whiskey producent in The Midlands . Aan het einde van de dag nemen we afscheid van iedereen naar keuze bij de luchthaven of in het centrum van Dublin.

 

NB: Voor al onze reizen geldt dat je een persoonlijk verzoek mag doen om iets in het reisschema in te passen. Wij zullen dan kijken of dat mogelijk is.

Copyright © Experience Ireland