Culinary Gems of Ireland


Tijdens een 8-daagse rondreis laten we je uitgebreid kennis maken met de culinaire juweeltjes van Ierland. We bezoeken top producenten, restaurants en volgen kookworkshops. Een kant van Ierland die veel mensen nog niet kennen, maar waar de Ieren terecht trots op zijn.

food PE

dag 1:

Individuele aankomst in Dublin. We maken een stadswandeling en bezoeken onderweg o.a. een brouwerij van speciale bieren en een boeren markt.  We dineren ’s avonds in een van de top restaurants van de hoofdstad.

dag 2:

Vandaag volgen we een bak workshop in Dublin.’Pies and puds’ staan er op het menu die dag. We dineren in een hip en sfeervol restaurant dat een Michelin Bib Gourmande heeft.pie baking

dag 3:

We reizen naar county Cork waar we een boerderij bezoeken die  herten, rund en zeldzame varkens houden. We zullen er tevens overnachten en in de boerenkeuken de producten tijdens het diner proeven. Onderweg bezoeken we the Rock of Cashel.

dag 4:

kookworkshop T

We maken vandaag een uitstapje naar naar county Waterford waar we in een zeer gerenommeerd restaurant tijdens een kookworkshop de fijne kneepjes van deze restaurantkeuken leren. En we maken kennis met de eigentijdse invullingen van traditionele Ierse gerechten. We zullen er’s avonds overnachten in de luxueuze kamers van hun townhouse.

dag 5:

Vandaag gaan we langs bij de beroemdste kookschool van Ierland. En we bezoeken een kaasproducent. Onderweg kun je genieten van het prachtige heuvelachtige landschap van de counties Cork en Kerry.  laat in de middag zullen arriveren we in Kenmare waar we overnachten in gezellig en stijl vol hotel. We eten in één van de tientallen knusse restaurantjes.

M oester cottage

dag 6:

We reizen vandaag naar Connemara. Onderweg zullen we een zalmrokerij bezoeken en lunchen we in een seafood cottage. We overnachten in een country house met een echt adembenemende ligging.

dag 7:

hotel connemara

Vandaag gaan we een een mussel farm bezoeken in de enige fjord van Ierland. Daarop volgt natuurlijk een mosselworkshop. Maar we beginnen de dag met broodbakken. De dag wordt afgesloten met een diner in een heel knus visrestaurant aan Galway Bay.

mosselen galway

dag 8:

We zullen vandaag de terugtocht naar Dublin airport aanvaarden. Als afscheid zullen we onderweg nog heerlijk lunchen in het beste restaurant van the Midlands.

Je kunt al onze reizen naar behoefte verlengen met 1 of meer nachten Dublin. 

Bel of mail ons voor meer details, reisdata en prijzen.

Copyright © Experience Ireland