Accommodaties uitgelicht


Temple House

Afgelopen najaar hebben we een trip door het Noordwesten van Ierland gemaakt.  In Temple House in co. Sligo eindigden wij onze korte rondreis. Een verblijf in zo een oud en sfeervol country house, is echt de spreekwoordelijke ‘kers’ op de reis. Het hele landhuis ademt geschiedenis uit! in Iedere kamer vind je niet alleen originele schilderijene van oude bewoners maar ook persoonlijke bezittingen als een medicijnenkistje uit midden 1800, maakt nog steeds deel uit van het interieur van de gastenkamers. Iedere kamer is zeer royaal van afmeting maar tegelijkertijd ook heel sfeervol.

TH air IF TH lounge

De eigenaren Roderick en Helena Perceval zijn de tigste generatie Perceval die het huis bewonen. Het huis is al eeuwen in de familie. Hierdoor worden op een historisch verantwoorde wijze steeds nieuwe delen van het enorme huis weer in oude glorie hersteld. Je kunt hierdoor niet alleen logeren in Temple house om van de omgeving te genieten, te jagen of vissen. Maar ook om er te trouwen! Het is een ideale locatie om met een middelgroot gezelschap  iets feestelijks te vieren. Wil je meer weten over logeren in een country house of trouwen in Ierland, neem dan contact met ons op. TH lake

Ierse grandeur en warme gastvrijheid die het omrijden waard is, warm aanbevolen!

 

Ballylagan Farm guesthouse

GH Exterior.jpgAfgelopen najaar hebben we een trip door Noord Ierland gemaakt. het was een uiterst prettige hernieuwede kennismaking met de provincie Ulster. Het deel van Ierland w at bij Groot Brittanië hoort. Onze reis startte iets ten Noorden van Belfast in het dorpje Straid. Daar ligt het mooie en warme guesthouse Ballylagan Farm. Naast de 3 uiterst smaakvol ingerichte gastenkamersmet en suite, is er op de biologische boerderij ook een winkeltje en een tea room. De gepassioneerde eigenaren Tom en Patricia die ruim 20 jaar geleden hun leven in de grote stad opgaven om de ouderlijke boerderij met volle overgave om te wentelen naar een biologisch bedrijf.

GH Brown Trout.jpg

In het guesthouse en de tea room maakt men dan ook zoveel mogelijk gebruik van eigen vlees en groente voor de lekkere gerechten die geserveerd worden. En dat proef je tijdens je ontbijt op Ballylagan Farm! Ballylagan Farm guesthouse biedt ‘the best of both worlds’: de grote stad Belfast binnen 20 minuten bereikbaar en de heerlijke rust en de natuur van het platteland in één. Smaakvolle kamers, met een mooie ruime badkamer en een gezellige lounge waar je hartelijk bij aankomst ontvangen wordt met ‘tea and cake’. Wat ons betreft absoluut een aanradeh bedrijf. Prince Charles, beschermheer van de Soil Association, knipte in 1999 het lint bij de opening van het vernieuwde bedrijf. In het guesthouse en de tea room maakt men dan ook zoveel mogelijk gebruik van eigen vlees en groente voor de lekkere gerechten die geserveerd worden.  En dat proef je tijdens je ontbijt op Ballylagan Farm!

TR_Exterior

Ballylagan Farm guesthouse biedt ‘the best of both worlds’: de grote stad Belfast binnen 20 minuten bereikbaar en de heerlijke rust en de natuur van het platteland in één. Smaakvolle kamers, met een mooie ruime badkamer en een gezellige lounge waar je hartelijk bij aankomst ontvangen wordt met ‘tea and cake’. Wat ons betreft absoluut een aanrader voor je volgende reis naar Noord Ierland!

Ierse gastvrijheid die het omrijden waard is, warm aanbevolen!

 

 

Ben Bulben Farmhouse, co. Sligo

Wie graag bij de Ieren thuis zijn weekendje weg doorbrengt bevelen wij van harte de Bed & Breakfast accommodaties aan.

BBF 2BBF 3BBF 1

Koffie met  iets lekkers bij ontvangst, een gezellig praatje, persoonlijke tips voor het verkennen van de omgeving, ook nog met mooi uitzicht. Dat vind u bij Benbulben farmhouse in counrty Sligo, in het westen van Ierland. We hebben deze B&B onlangs voor u uitgetest. De ontvangst door gastvrouw Marita was allerhartelijkst! De B&B is recent geheel gerenoveerd en ingericht in een frisse maar warme stijl. De ontbijtkamer biedt een prachtig uitzicht op Benbulben.

Meer weten of boeken? Bel of mail ons.De tafelberg van west Ierland. Vanuit de lounge kijk je uit over de baai bij Sligo town. Ierse gastvrijheid die het omrijden waard is. Warm aanbevolen!

 

The Morrison, Dublin

Een van de hipste boutique hotels in Dublin is The Morrison direct aan de Liffey, in het hart van de binnenstad.  We hebben er in november gelogeerd en zijn zeer onder de indruk van de gastvrijheid. Met oog voor detail. Dit hotel combineert strak en sfeervol design met warme gastvrijheid. Het warme welkom begint als je inchecked. Een nog warme ‘chocolate cooky‘ ligt bij de receptie voor je klaar. Het zijn dit soort kleine details waar men goed over heeft nagedacht bij The Morisson. De inrichting van het hotel, die geheel vernieuwd is na een ingrijpende verbouwing in 2012, is geïnspireerd op het thema muziek. Het hotel werd in het verleden veel bezocht door bekende musici. In iedere kamer vind je dan ook een deel uit een songtekst op de muur.

room MDublin lounge MDublin bar MDublin detail MDublin

Ook op culinair gebied zit je goed bij The Morrison. Een zeer uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld a la carte onbijtgerechten laat niets te wensen over.  ’s Avonds kun je in de brasserie com bar terecht voor (h)eerlijk eten. Hier doet de keuken denken aan de gedachte achter de Italiaanse keuken: simpele gerechten maar met ingrediënten van topkwaliteit!

The Morrison is een echte aanrader! Boeken via ons en ontvang een leuke korting.

Coastline B&B, Dingle co. Kerry

Wie graag bij de Ieren thuis zijn vakantie doorbrengt bevelen wij van harte de Bed & Breakfast accommodaties aan. Thee met iets lekkers bij ontvangst, een gezellig praatje, persoonlijke tips voor het verkennen van de omgeving de omgeving, huiselijke warmte. Allemaal ingrediënten van een verblijf in een B&B.

IMG_6083 coastline view IMG_6085

Op Dingle, een schiereiland van County Kerry in het zuidwesten van Ierland, kunnen wij uit persoonlijke ervaringen Coastline B&B aanbevelen. 7 minuten lopen van Dingle town, waar je vele leuke restaurantjes en pubs vind. En de haven waar de boot vertrekt om dolfijn Fungy te gaan zien. Deze Dolfijn leeft al 30 jaar uit vrije wil in Dingle harbour.  Als de boten uitvaren om hem te gaan zien komt hij vaak langszij zwemmen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud! Bij Coastline B&B vind je mooie en goed verzorgde kamers voor een vriendelijke prijs. En een heerlijk vers gekookt ontbijt iedere ochtend, met keuze uit meerdere gerechten.  En kom je ’s avond vroeg terug uit van je diner dan verschijnt er bijna vanzelf een pot thee en wordt de open haard in de guest lounge ontstoken. Zo is de Ierse gastvrijheid!

Meer weten? Bel of mail ons.

 

TR logoTwo Rooms, Dublin

Wie graag bij de Ieren thuis zijn weekendje weg doorbrengt bevelen wij van harte de Bed & Breakfast accommodaties aan. Koffie met  iets lekkers bij ontvangst, een gezellig praatje, persoonlijke tips voor het verkennen van de omgeving, ook nog in boutique style. In Dublin, kunnen wij uit persoonlijke ervaringen Two Rooms boutique B&B aanbevelen! 10 Minuten lopen van het bruisende centrum van Dublin vind je deze kleinschalige B&B in een oud huis waar de eigenaren 2 kamers voor gasten hebben.

livingroom TRbreakfast TR bedroom TR bedroom 2 TR

Het huis is een mix van oud en moderne retro. Breakfast is hier een 3-gangen ‘afair’: Eerst een kommetje huisgemaakte Garv’s granola met yoghurt en gepocheerde pruimen, gevolgd door roerei met gerookte zalm en als toetje een scone met zelfgemaakte jam. Dat is nog eens een goed begin van je dag. Omdat Garv zelf ook van lekker eten houdt kan hij je talrijke goede restaurants en pubs voor het avondeten aanbevelen. Ierse gastvrijheid in een modern jasje, warm aanbevolen!

Bel of mail ons om te boeken

 

Copyright © Experience Ireland